Producten

 

Curatele

 

Beschermingsbewind

 

Budgetbeheer

 

Dienstverlening

 

Mentorschap

 

 

 

 

Budgetbeheer

 

 

 

Bij budgetbeheer zijn er geen wettelijke criteria, het gaat hierbij om cliŽnten die, al dan niet tijdelijk, niet in staat zijn hun financiŽle huishouding te voeren. Belangrijke voorwaarde hierbij is dat er afspraken te maken zijn met de cliŽnt en dat de cliŽnt ook in staat is om gemaakte afspraken na te komen. Budgetbeheer is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Door het budgetbeheer uit handen te geven, kan er rust en stabiliteit gecreŽerd worden bij de cliŽnt.

 

Het doel is altijd om een cliŽnt naar een stabiel en zo zelfstandig mogelijk niveau te begeleiden. Niet in ťťn keer, maar stap voor stap, naar gelang de draagkracht van de cliŽnt. Met daarbij ondersteunende tools, als budgetcoaching en training. Maar ook, omdat schulden vaak aan de basis van de problematiek liggen, (verwijzing naar) schuldhulpverlening.

 

Het budgetbeheer kan verschillende taken behelzen, afhankelijk van de vraag en zelfredzaamheid van de cliŽnt.

 

Maatwerk

 

Individueel kunnen aanvullende afspraken worden gemaakt over het budgetbeheer. Bijvoorbeeld ten aanzien van extra begeleiding, begeleiding bij schuldenproblematiek of juridische problematiek, budgetbegeleiding en Ėcoaching (individueel of in groepsverband). Maar ook het ontwikkelen van e-learning kan daarbij een rol spelen.

 

 

Taken en bevoegdheden budgetbeheerder